Blijf op de hoogte

Bekijk al onze nieuwsbrieven en nieuwsberichten

Schaarse uitgifte ter herdenking van D-Day

(Leestijd: 0 minuten)

Heeft u het nieuws ook meegekregen? Maandag overleed de laatste Franse D-Day-veteraan, Léon Gaultier, op honderdjarige leeftijd. Samen met vele andere dappere soldaten bestormde hij op 6 juni 1944 de stranden van Normandië. Deze dag is de geschiedenisboeken ingegaan als D-Day. De dag dat de bevrijding van West-Europa begon.

Door het historische belang van D-Day, ook voor de uiteindelijke bevrijding ons land, bied ik u graag de kans om deze officiële D-Day Herdenkingsuitgifte reserveren. Met de iconische uitgifte wordt stilgestaan bij de duizenden dappere soldaten die onder de meest gevaarlijke omstandigheden streden voor onze vrijheid.

Ik heb gemerkt dat er altijd een enorme vraag is naar herdenkingsmunten waarop de bevrijding van Nederland en de Tweede Wereldoorlog centraal staan. Vaak is de vraag zelfs groter dan het aanbod. Helaas zijn er slechts 59 exemplaren van de D-Day Herdenkingsuitgifte beschikbaar. Mis uw kans dus niet en klik snel hier om de zeldzame uitgifte te bemachtigen.

De schitterende D-Day Herdenkingsuitgifte is 24-Karaats verguld en geslagen in de superieure muntkwaliteit Proof-Like. Het tijdloze eerbetoon is tevens voorzien van een puur zilveren applicatie op de achterzijde. Op deze applicatie is een Canadees esdoornblad en een deel van het wapen van het Koninkrijk der Nederlanden afgebeeld. Canada is immers één van de landen die een belangrijke rol heeft gespeeld tijdens de bevrijding van Nederland.

De voorzijde van de Herdenkingsuitgifte is gebaseerd op een foto die gemaakt is tijdens D-Day. Het ontwerp toont de landing van geallieerde troepen uit het water op de Franse kust, gezien vanuit het perspectief van een Duitse soldaat. Op 6 juni 1944 speelde dit soort taferelen zich op verschillende plaatsen langs de kust van Normandië af.

In de achtergrond zijn boten van de geallieerden zichtbaar, waarvan er één is geland op het strand. Vanaf de boot ziet men een lange stoet marcherende soldaten. Zij-aan-zij, omhoog klauterend. Bovenaan de uitgifte vliegt in het midden één sperballon. Dit soort zeppelins werden tijdens D-Day ingezet om Duitse bommenwerpers te dwingen hoger te vliegen tijdens hun bombardementen.

De 24-Karaats vergulde D-Day uitgifte in Crown-size formaat zou een schitterende toevoeging aan uw verzameling zijn. Zo wordt de uitgifte geleverd in een representatieve verzamelcassette. Deze zorgt voor een uitstekende presentatie en optimale bescherming. Zorg dus dat u op tijd bent en plaats vandaag nog uw bestelling in onze beveiligde webwinkel.

Ik wens u veel plezier met deze prachtige herdenking aan een belangrijke dag in de geschiedenis.

Deel het bericht

"Goed verzorgd, en snel geleverd!"

Veel tevreden verzamelaars gingen u voor
R

Google Reviews R. Coret

Een goede site voor muntenverzamelaars zoals ik. Ze werken hard aan een goede levering, zijn vaak de eerste met leuke en informatieve munten. Snelle levering en in een goede verpakking.

D

Google Reviews D. Kortbeek

De informatievoorziening was uitgebreid en helder. Het maken van keuzes waar daardoor makkelijk. De betaling ging vlot en de levering was keurig binnen het aangegeven tijdvlak. Dat het resultaat schitterend is was ook zeker verwacht. Complimenten !

F

Google Reviews F. Rijnenberg

Zeer verrast door de uitzonderlijke fraaie afwerking en de goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Wij werken samen met erkende munthuizen wereldwijd

  • Royal Canadian Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • Monnaie de Paris - Amsterdams MuntKantoor
  • Perth Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • Münze Österreich - Amsterdams MuntKantoor
  • United States Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • South African Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • Mint of Finland - Amsterdams MuntKantoor
  • Mint of Poland - Amsterdams MuntKantoor
  • The Singapore Minth - Amsterdams MuntKantoor
  • Royal Australian Mint - Amsterdams MuntKantoor

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Wilt u exclusieve aanbiedingen ontvangen in uw inbox? En tegelijkertijd op de hoogte gehouden worden van de nieuwste munten en het meest interessante nieuws uit de muntenwereld? Laat dan vandaag nog uw e-mailadres achter en meld uzelf gratis en vrijblijvend aan voor onze nieuwsbrief!

Vul direct uw gegevens in

This form was created by ChronoForms 8