Blijf op de hoogte

Bekijk al onze nieuwsbrieven en nieuwsberichten

Bijzondere vondst van een zeldzame 5 Euro

(Leestijd: 0 minuten)

Omdat u zich heeft aangemeld voor deze nieuwsbrief, bevindt u zich vandaag in een zeer bevoorrechte positie. U heeft namelijk de unieke mogelijkheid om een zeldzame 5 Euro herdenkingsmunt uit Letland te bemachtigen. Eén van mijn medewerkers vond een klein kistje met deze munten in een kluis.

De schaarse munt wordt online al verhandeld voor meer dan 170 dollar. Via onze website kunt u uw exemplaar echter nu reserveren voor slechts € 69,95. U verzekert zich dan ook van de officiële toebehoren. Zo ontvangt u de Sterling zilveren munt in de bijbehorende luxe muntcassette, compleet met het Certificaat van Authenticiteit.

Het komt zelden voor dat ik een wettig betaalmiddel uit Letland aanbied. Naar verwachting zal de interesse in deze speciale 5 Euromunt dan ook groot zijn. Echter, er zijn slechts 37 exemplaren beschikbaar. Klik dus hier om direct naar de website te gaan en laat uw gegevens achter. Op is op!

De officiële zilveren 5 Euro is uitgegeven ter herdenking van de schrijver, pastoor en grammaticus Gotthard Friedrich Stender. Op de voorzijde van de munt is een thema uit één van zijn belangrijkste werken, de eerste Letse encyclopedie uit 1774, gesymboliseerd. Een pastoor laat aan een kind zien hoeveel wonderen onze wereld rijk is.

Het boek bevatte ook uitleg over natuurverschijnselen en de basisbeginselen van de natuur- en sterrenkunde. Dit is terug te zien in de keerzijde van de munt, waarbij de zon centraal is afgebeeld. Op deze zijde ziet u tevens de initialen en achternaam van Stender, zijn bijnaam (Vecais Stenders) en de nominale waarde van 5 Euro.

De Sterling zilveren 5 Euro van Gotthard Stender is geslagen in de hoogst mogelijke kwaliteit, Proof. Hierdoor is het gedetailleerde muntontwerp een ware blikvanger. Om de Proof kwaliteit te garanderen zijn alle munten direct na de slag één voor één voorzichtig verpakt in een beschermende muntcapsule. Hierdoor ontvangt u een prachtige munt, zonder oneffenheden, indien u op tijd hier uw reservering plaatst.

Bijzonderheden:

 • Een uniek Lets wettig betaalmiddel, geslagen in Sterling zilver
 • Geslagen in de hoogst mogelijke muntkwaliteit
 • Zeer beperkt verkrijgbaar op de internationale en Nederlandse markt

Ik wens u veel plezier met deze zeldzame 5 Euro munt uit Letland.

Deel het bericht

"Goed verzorgd, en snel geleverd!"

Veel tevreden verzamelaars gingen u voor
R

Google Reviews R. Coret

Een goede site voor muntenverzamelaars zoals ik. Ze werken hard aan een goede levering, zijn vaak de eerste met leuke en informatieve munten. Snelle levering en in een goede verpakking.

D

Google Reviews D. Kortbeek

De informatievoorziening was uitgebreid en helder. Het maken van keuzes waar daardoor makkelijk. De betaling ging vlot en de levering was keurig binnen het aangegeven tijdvlak. Dat het resultaat schitterend is was ook zeker verwacht. Complimenten !

F

Google Reviews F. Rijnenberg

Zeer verrast door de uitzonderlijke fraaie afwerking en de goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Wij werken samen met erkende munthuizen wereldwijd

 • Royal Canadian Mint - Amsterdams MuntKantoor
 • Monnaie de Paris - Amsterdams MuntKantoor
 • Perth Mint - Amsterdams MuntKantoor
 • Münze Österreich - Amsterdams MuntKantoor
 • United States Mint - Amsterdams MuntKantoor
 • South African Mint - Amsterdams MuntKantoor
 • Mint of Finland - Amsterdams MuntKantoor
 • Mint of Poland - Amsterdams MuntKantoor
 • The Singapore Minth - Amsterdams MuntKantoor
 • Royal Australian Mint - Amsterdams MuntKantoor

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Wilt u exclusieve aanbiedingen ontvangen in uw inbox? En tegelijkertijd op de hoogte gehouden worden van de nieuwste munten en het meest interessante nieuws uit de muntenwereld? Laat dan vandaag nog uw e-mailadres achter en meld uzelf gratis en vrijblijvend aan voor onze nieuwsbrief!

Vul direct uw gegevens in

This form was created by ChronoForms 8