Blijf op de hoogte

Bekijk al onze nieuwsbrieven en nieuwsberichten

Tweede Nederlandse Herdenkingsmunt 2023 nu verkrijgbaar: COC Vijfje

(Leestijd: 0 minuten)

Zoals u van ons gewend bent, informeren wij u altijd als eerste over de nieuwste munten. Vandaag kunnen wij het ontwerp van de tweede Nederlandse Herdenkingsmunt van 2023 aan u bekendmaken. Deze officiële 5 Euromunt wordt in opdracht van het Ministerie van Financiën uitgegeven ter ere van het COC Nederland.

Graag bied ik u nu ook de gelegenheid om dit gloednieuwe COC Vijfje te reserveren. De munt is nu nog verkrijgbaar voor de officiële uitgifteprijs. Klik daarom hier en reserveer direct een exemplaar. Zo weet u zeker dat u niet teveel betaalt én dat u er op tijd bij bent.

Op tijd zijn is nu misschien nog wel belangrijker dan ooit tevoren. De zilveren en gouden COC munt hebben een extra strikt gelimiteerde oplage ten opzichte van voorgaande jaren. Mis uw kans op deze uitvoeringen van de COC munt dus niet en reserveer uw munt nu op onze beveiligde website.

COC Nederland is de oudste nog bestaande lhbti+ belangenorganisatie ter wereld. De organisatie ontstond al in 1946. Het duurde echter nog vele jaren voordat het COC officieel erkend werd door de Nederlandse regering. Dat gebeurde in 1973. De herdenkingsmunt die wordt uitgegeven staat dan ook stil bij de 50-jarige erkenning van het COC.

In het ontwerp van het COC Vijfje zijn enkele belangrijke mijlpalen in de geschiedenis van de organisatie verwerkt. Links op de themazijde staat bijvoorbeeld de tekst '248bis'. Dit was een discriminerend artikel in het Wetboek van Strafrecht dat, mede door de inzet van het COC, in 1971 is afgeschaft. Daarnaast ziet u een kroontje als symbool voor de Koninklijke goedkeuring van COC Nederland in 1973. Daarmee werd de organisatie officieel erkend.

Het COC Vijfje wordt geslagen in verschillende verzamelkwaliteiten en is verkrijgbaar vanaf € 5,-. De oplage van de meeste uitvoeringen is uitzonderlijk strikt gelimiteerd. Zo worden er slechts 3.5000 COC munten in Sterling zilver geslagen. De oplage van de waardevolle Goud Proof munt is zelfs beperkt tot maximaal 750 exemplaren.

De uitgiftedatum van het COC Vijfje is 27 september. Ik raad u wel aan om al eerder een exemplaar te reserveren. Het zou immers zonde zijn als de munt al tijdens de voorintekening uitverkocht raakt, wat vaker is voorgekomen. Vul daarom nu uw bestelformulier in om uw COC Vijfje te reserveren en u ontvangt uw bestelling zo spoedig mogelijk na de uitgiftedatum.

Ik wens u veel verzamelplezier met het gloednieuwe COC Vijfje.

Deel het bericht

"Goed verzorgd, en snel geleverd!"

Veel tevreden verzamelaars gingen u voor
R

Google Reviews R. Coret

Een goede site voor muntenverzamelaars zoals ik. Ze werken hard aan een goede levering, zijn vaak de eerste met leuke en informatieve munten. Snelle levering en in een goede verpakking.

D

Google Reviews D. Kortbeek

De informatievoorziening was uitgebreid en helder. Het maken van keuzes waar daardoor makkelijk. De betaling ging vlot en de levering was keurig binnen het aangegeven tijdvlak. Dat het resultaat schitterend is was ook zeker verwacht. Complimenten !

F

Google Reviews F. Rijnenberg

Zeer verrast door de uitzonderlijke fraaie afwerking en de goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Wij werken samen met erkende munthuizen wereldwijd

  • Royal Canadian Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • Monnaie de Paris - Amsterdams MuntKantoor
  • Perth Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • Münze Österreich - Amsterdams MuntKantoor
  • United States Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • South African Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • Mint of Finland - Amsterdams MuntKantoor
  • Mint of Poland - Amsterdams MuntKantoor
  • The Singapore Minth - Amsterdams MuntKantoor
  • Royal Australian Mint - Amsterdams MuntKantoor

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Wilt u exclusieve aanbiedingen ontvangen in uw inbox? En tegelijkertijd op de hoogte gehouden worden van de nieuwste munten en het meest interessante nieuws uit de muntenwereld? Laat dan vandaag nog uw e-mailadres achter en meld uzelf gratis en vrijblijvend aan voor onze nieuwsbrief!

Vul direct uw gegevens in

This form was created by ChronoForms 8