Blijf op de hoogte

Bekijk al onze nieuwsbrieven en nieuwsberichten

Zilveren Piedfort ter herdenking van wijlen Koningin Elizabeth II

(Leestijd: 0 minuten)

Laatst stuurde één van onze muntexperts mij een foto van een officiële Britse munt ter herdenking van wijlen Koningin Elizabeth II, met de vraag of ik deze in een nieuwsbrief wilde aanbieden. U kunt wel raden wat mijn antwoord was. Er is immers nog steeds enorm veel interesse in munten ter nagedachtenis aan de langst regerende monarch in de Britse geschiedenis. Ook in ons land.

Bovendien, het is een heel bijzondere zilveren herdenkingsmunt. Een Piedfort. Dat betekent dat deze 50 Pence op dubbele dikte is geslagen in vergelijking met de normale Britse 50 Pence muntstukken. Dit eerbetoon aan Elizabeth II is dan ook een opvallende, unieke en waardevolle toevoeging aan uw verzameling.

Het zal u vast niet verbazen dat de oplage van deze zilveren Piedfort strikt is gelimiteerd. De munt is zelfs volledig uitverkocht bij de Britse Koninklijke Munt. Hierdoor is het aantal exemplaren dat ik tot mijn beschikking heb zeer beperkt. Klik dus nu hier en bestel de officiële zilveren Piedfort vandaag nog. Wees er snel bij, want OP=OP!

Op de themazijde van de munt ziet u het officiële ontwerp van de Koningin Elizabeth II Kroningsmunt uit 1953. Mogelijk komt dit ontwerp u bekend voor? Na het overlijden van Elizabeth II is deze muntafbeelding op meerdere officiële Britse herdenkingsmunten geslagen. Op de andere zijde ziet u het inmiddels bekende, allereerste, portret van Koning Charles III.

Al in de Middeleeuwen werden Piedfort-munten geslagen. In eerste instantie voor speciale doeleinden, later ook als geschenk voor belangrijke personen. Ook toen waren Piedforts opvallend dik. Zo kon men de speciale munten eenvoudiger onderscheiden van normale munten en waren ze, door het extra materiaal, vaak waardevoller.

Dat laatste geldt zeker ook voor de zilveren Koningin Elizabeth II Herdenkingsmunt die u vandaag kunt reserveren. Deze Piedfort is geslagen in de hoogst mogelijk muntkwaliteit: Proof. Dat betekent onder meer dat uw munt direct na de slag heel voorzichtig, en met gehandschoende hand, in de luchtdichte muntcapsule is geplaatst. Hierdoor is het een schitterende uitgifte, zonder enige oneffenheden.

Om de verzamelwaarde van uw Piedfort te waarborgen ontvangt u het officiële Certificaat van Echtheid van de Koninklijke Britse Munt. Ook wordt uw exemplaar geleverd in de bijbehorende representatieve verzamelcassette. U ontvangt dan ook een prachtige uitbreiding van uw verzameling indien u op tijd uw bestelling aan mij doorgeeft.

Ik wens u veel plezier met een bijzondere herdenkingsmunt voor Elizabeth II.

Deel het bericht

"Goed verzorgd, en snel geleverd!"

Veel tevreden verzamelaars gingen u voor
R

Google Reviews R. Coret

Een goede site voor muntenverzamelaars zoals ik. Ze werken hard aan een goede levering, zijn vaak de eerste met leuke en informatieve munten. Snelle levering en in een goede verpakking.

D

Google Reviews D. Kortbeek

De informatievoorziening was uitgebreid en helder. Het maken van keuzes waar daardoor makkelijk. De betaling ging vlot en de levering was keurig binnen het aangegeven tijdvlak. Dat het resultaat schitterend is was ook zeker verwacht. Complimenten !

F

Google Reviews F. Rijnenberg

Zeer verrast door de uitzonderlijke fraaie afwerking en de goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Wij werken samen met erkende munthuizen wereldwijd

  • Royal Canadian Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • Monnaie de Paris - Amsterdams MuntKantoor
  • Perth Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • Münze Österreich - Amsterdams MuntKantoor
  • United States Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • South African Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • Mint of Finland - Amsterdams MuntKantoor
  • Mint of Poland - Amsterdams MuntKantoor
  • The Singapore Minth - Amsterdams MuntKantoor
  • Royal Australian Mint - Amsterdams MuntKantoor

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Wilt u exclusieve aanbiedingen ontvangen in uw inbox? En tegelijkertijd op de hoogte gehouden worden van de nieuwste munten en het meest interessante nieuws uit de muntenwereld? Laat dan vandaag nog uw e-mailadres achter en meld uzelf gratis en vrijblijvend aan voor onze nieuwsbrief!

Vul direct uw gegevens in

This form was created by ChronoForms 8